

We warmly welcome you to

NAPA Safety Summit 2024

After the roaring success of our 2023 summit in Finnish Lapland, we're organizing our second NAPA Safety Summit this year in June.

Here are the exciting details:

31 Date: 10 - 13 June 2024

(Lake District), FINLAND

Yenue: Järvisydän Resort. (Venue Website) (Google Maps)

You can find more information on our website. If you haven't already, use the registration link below.

REGISTER HERE \rightarrow

Participants in NAPA Safety Summit 2023











































Initial Agenda and Session Details

Time	Topic	Presenters/ Participants	Details		
DAY	DAY 0: June 10, 2024: From Helsinki to Saimaa				
13:00- 17:30	Travel from Helsinki to Järvisydän Resort, Saimaa (event venue)	Organized by NAPA Note: You are encouraged to come early to the NAPA Office. We'll have a dedicated space for remote work, with light snacks and office tours available.	NAPA will organize transportation from Helsinki to the venue and back. If you forgot to opt in via the registration form, no worries. OPT IN NOW → Pick-up locations and time: 1) NAPA Helsinki Office – 13:00 (approx.) 2) Helsinki-Vantaa Airport – 14:00 (approx.)		
19:00- 22:00	Opening dinner	Organized by NAPA	Served at venue -Järvisydän Resort's Restaurant - Viinikellari		
DAY 1	DAY 1: June 11, 2024: FULL-DAY SESSIONS				
7:30- 9:00	Breakfast (90 mins)	Organized by NAPA	Served at Järvisydän Resort's Breakfast hall - Piikatyttö		
9:00- 9:15	Opening Note (15 mins)	Esa Henttinen, EVP, NAPA Safety Solutions.	Summit Opened! Introductory words from NAPA Safety Solutions' Executive Vice President – Esa Henttinen.		
9:15- 9:45	Opening address (30 mins)	Minna Kivimäki, Permanent Secretary at Ministry of Transport and Communications, Finland	Ms. Minna Kivimäki, Permanent Secretary at Ministry of Transport and Communications, Finland will give the opening note address on "Finnish perspectives on safe, efficient and sustainable shipping around the world."		
9:45- 10:15	Session 1 (30 mins) 🖅	Expert Perspective: Paul Meyer, CIO, MEYER WERFT GmbH & Co. KG	Leading shipyard MEYER WERFT's Chief Information Officer, Paul Meyer on "Future of shipbuilding digitalization, efficiency,		

			sustainability." The session will be followed by a short Q&A.	
10:15- 11:00	Session 2 (45 mins)	NAPA in 2024	Short updates from all our Product Owners, Development and Account Directors on: New and upcoming solutions and features – for both onboard systems and shoreside solutions.	
11:00- 11:15	Take a coffee break or answer your urgent emails. (15 mins)			
11:15- 12:15	Session 3 (60 mins)	Intro: NAPA Expert: Sami Koponen Success Case 1: Carnival Maritime GmbH: Justus Eckhardt Success Case 2: Virgin Voyages: Catherine Emo	 A session on making the most of NAPA tools on shoreside: A quick intro to NAPA Fleet Intelligence - the lesser-known modules. (15 mins) Case 1: Introducing the new Carnival FOC in Hamburg using NAPA solutions. (15 mins) Case 2: Leveraging NAPA Fleet Intelligence for Shoreside Operations at Virgin Voyages (15 mins) Q&A (15 mins) (no video recording) 	
12:15- 13:15	Lunch (60 mins) - Organized by NAPA			
13:15- 14:00	Session 4 / 5 (45 mins)	Parallel sessions Session 4: NAPA Expert: Markus Tompuri, Chief Stability Officer, NAPA Safety Solutions. Session 5: NAPA Expert: Sami Koponen, Product	Take your pick. Both sessions will repeat on Day 2 so that you don't miss out on anything: Session 4: In-depth Demo: NAPA Stability for Ferries - practical usage onboard (At Viinikellari) Session 5: Intro to making the most of NAPA data onshore in Fleet intelligence with Analyzer and Custom Reports (At Humppasali)	

		Owner, NAPA Fleet Intelligence	
14:00- 14:45	Session 6 / 7 (45 mins)	Parallel sessions Session 6: NAPA Expert: Tommi Vihavianen, Director of Development Session 7: NAPA Expert: Emmi Helanne, Product Owner, NAPA Stability	Take your pick. Both sessions will repeat on Day 2 so that you don't miss out on anything: Session 6: In-depth Demo: Permit to Work: Learn your way around this new tool & influence future improvements. (At Viinikellari) Session 7: Workshop: What should be the next stability feature? (At Humppasali)
14:45- 15:30	Coffee Break / Networking / Head to our Demo Stations (45 mins)		
15:30- 16:00	Session 8 (30 mins)	NAPA Expert: Mika Vakiparta, Cyber security expert, Carnival Corporation: Viurniel Sanchez Director, Maritime Cyber Safety Engineering	Establishing robust cybersecurity posture Presented by Viurniel Sanchez Director, Maritime Cyber Safety Engineering, Carnival Corporation. Mika Vakiparta, Cyber security expert, NAPA
16:00- 16:45	Open Mic (45 mins)	Moderated by NAPA	Candid Q&A and Feedback session: The platform is all yours! Feel free to ask any questions you might have and/or ideas on emerging topics you'd like to share and sound-board with industry peers. (no video recording)
16:45- 19:00	Outdoor Activity	Organized by NAPA	Guided Nature Trail Walk (2 hours) with a sprinkle of local history and some refreshments.
19:00- 20:00	Get Ready for dinner		Get ready for the evening



20:00- 22:00	Dinner and get-together	Organized by NAPA	Dinner at Järvisydän Resort - Viinikellari
22:00- 00:00	More drinks and networking	Organized by NAPA	Järvisydän Resort bar - Lotja
DAY 2	2: June 12,	2024: FULL-DAY SES	SSIONS
7:30- 9:00	Breakfast (90 mins)	Organized by NAPA	Served at Järvisydän Resort's Breakfast hall - Piikatyttö
9:00- 9:15	Opening Note (15 mins)	Esa Henttinen, EVP, NAPA Safety Solutions.	Day Opens! Previous day's summary and today's agenda from NAPA Safety Solutions' Executive Vice President – Esa Henttinen.
9:15- 10:00	Keynote address (45 mins)	IMO expert: Sascha Pristrom, Maritime Safety Division	Dr. Sascha Pristrom, Head, Marine Technology and Goal Based Standards from IMO's Maritime Safety Division will deliver the keynote address.
10: 00- 10:30	Session 8 (30 mins)	Expert Talk: Jan Solum Vice President, Safety and Marine Standards Royal Caribbean Group	Safety from shoreside with digitalization: Leading maritime safety and compliance, Jan Solum talks about "Increasing significance of shoreside infrastructure in overseeing real- time data management and educational outreach for safety awareness."
10:30- 11:30	Session 9 (60 mins)	Panel Roundtable: Environmental Reporting and Compliance	Discussion on "Decoding compliance & sustainability reporting in a rapidly evolving maritime sector". Perspective from: • Green Finance Expert – TBA (15 mins) • Emission Compliance Expert - Risto-Juhani Kariranta, AHTI (15 mins) • Low-Emissions Fuel Producer – Sveta Ukkonen, Neste (15 mins) • Q&A (no video recording)

11:30- 11:45	Take a coffee break or answer your urgent emails. (15 mins)			
11:45- 12:45	Session 10 (60 mins)	Quick Dives from: Anthony Veder Hurtigruten Expedition DNV, CCL and NAPA	 In this session we take quick dives into three different aspects of operations: Digital Innovation: It's about people, not just technology. Presented by Sifra Westendrop, Anthony Veder_(15 mins) Expedition fleets: A special case in safety management and emergency response. Presented by Josiah Withrow, Hurtigruten Expedition_(15 mins) Efficient Stability Management: Proactive Solutions for Time-Critical Situations: Presented by Øyvind Træthaug, DNV_, Anneli Stephansen, from DNV & Salvatore De Luise, Carnival Cruise Lines (15 mins) Q&A (no video recording) 	
12:45- 13:45	Lunch (60 mins) - Organized by NAPA			
13:45- 14:30	Session 4 / 5 (45 mins)	Parallel sessions Session 4: NAPA Expert: Markus Tompuri, Chief Stability Officer, NAPA Safety Solutions. Session 5: NAPA Expert: Sami Koponen, Product Owner, NAPA Fleet Intelligence	Take your pick. Both sessions also take place on Day 1 so that you don't miss out on anything: Session 4: In-depth Demo: NAPA Stability for Ferries - practical usage onboard. (At Viinikellari) Session 5: Intro to making the most of NAPA data onshore in Fleet intelligence with Analyzer and Custom Reports. (At Humppasali)	
14:30- 15:15	Session	Parallel sessions	Take your pick. Both sessions also take place on Day 1 so that you don't miss out on	

	6 / 7 (45 mins)	Session 6: NAPA Expert: Tommi Vihavianen, Director of Development Session 7: NAPA Expert: Emmi Helanne, Product Owner, NAPA Stability	anything: Session 6: In-depth Demo: Permit to Work - know your way around this new tool & influence future improvements. (At Viinikellari) Session 7: Workshop: What should be the next stability feature? (At Humppasali)
15:15- 15:45	Coffee Break / Networking / Head to our Demo Stations (30 mins)		
15:45-	Session 11	Quick Dive: Al in maritime and it's future usage NAPA Expert: Tommi	NAPA session on AI as a global phenomenon and how it might evolve maritime operations data usage: • The maritime AI landscape today
16:15	(30 mins) 管	Vihavianen, Director of Development NAPA Expert: Emmi Helanne, Product Owner, NAPA Stability	 NAPA's Al study on Logbook data – findings, Other ongoing initiatives Q&A and discussion (no video recording)
16:15- 16:45	Open Mic (30 mins)	Moderated by NAPA	Candid Q&A and Feedback session: The platform is all yours! Feel free to ask any questions you might have and/or ideas on emerging topics you'd like to share and soundboard with industry peers.
16:45- 17:00	Closing Notes (15 mins)	Esa Henttinen, EVP, NAPA Safety Solutions.	Summit Closes! Wrap-up words from NAPA Safety Solutions' Executive Vice President – Esa Henttinen.
17:00- 19:00	Spa and Sauna + Get ready for dinner	Organized by NAPA	Relax and enjoy a longer time at Lake Spa and get ready for the Gala Dinner
	Gala Dinner and	Organized by NAPA	Gala Dinner onboard <u>Steamship S/S Saaristo</u>



19:00- 22:00	get- together		
22:00- 00:00	More drinks and networking	Organized by NAPA	Järvisydän Resort bar - Lotja
DAY 3: June 13, 2024: Back to Helsinki			
7:30- 9:00	Breakfast (90 mins)	Organized by NAPA	Served at Järvisydän Resort's Breakfast hall - Piikatyttö
10:00- 14:30	Travel back to Helsinki	Organized by NAPA Note: You are advised to book a late evening flight back from Helsinki to your home destination.	NAPA will organize transportation from Saimaa back to Helsinki. If you forgot to opt in via the registration form, no worries. OPT IN NOW → Drop-off locations and time: 1) Helsinki-Vantaa Airport – 14:00 (approx.) 2) NAPA Helsinki Office – 14:30 (approx.)

We look forward to welcoming you to the Summit.