Home » News » Press Releases  » Ilmo Kuutti NAPA Groupin uudeksi toimitusjohtajaksi

Ilmo Kuutti NAPA Groupin uudeksi toimitusjohtajaksi

March 29, 2017 13:28

Meriteollisuuden ohjelmistotalo pyrkii lähemmäksi asiakkaitaan

Ilmo Kuutti_NAPA Group_President

Helsinki, 29.3.2017 – Globaalisti toimivan meriteollisuuden ohjelmistoyritys NAPA Groupin (Napa Oy) uudeksi toimitusjohtajaksi on nimetty laivanrakennuksen diplomi-insinööri Ilmo Kuutti. Ilmo Kuutti seuraa tehtävässään viisi ja puoli vuotta NAPA Groupia menestyksekkäästi luotsannutta Juha Heikinheimoa.  

Teknillisestä korkeakoulusta valmistunut Kuutti aloitti meriteollisuuden uransa 1980-luvulla telakoilla. NAPA Groupin palveluksessa Kuutti on ollut vuodesta 1991, toimien useissa vastuullisissa tehtävissä, muun muassa vastaten NAPA:n design-liiketoiminnasta sekä tärkeimmistä asiakassuhteista.  Hänellä on ollut myös merkittävä rooli NAPA:n kansainvälistymisessä.

Toimitusjohtajan vaihdoksen yhteydessä NAPA terävöittää organisaatiorakennettaan, tavoitteenaan palvella meriteollisuuden eri osa-alueiden asiakkaitaan entistä paremmin. 1.4.2017 lähtien NAPA toimii kolmen liiketoimintayksikön kautta. Liiketoimintayksiköt ovat NAPA Design Solutions, NAPA Safety Solutions ja NAPA Shipping Solutions.  

NAPA Design Solutions –liiketoimintayksikkö tarjoaa laivanrakennusinsinööreille ja rakennesuunnittelijoille integroituja 3D-työkaluja laivojen ja offshore-rakenteiden suunnitteluun.  Ratkaisut sisältävät toimialan standardeiksi muodostuneita ohjelmistoja ja menetelmiä erityisesti laivan alku- ja persussuunniteluun, kattaen laivan runkomuodon, yleissuunnittelun, turvallisuuden, suorituskyvyn sekä rakennesuunnittelun. NAPAn integroitu ratkaisu tukee kaikkia suunnittelutarpeita laivan 3D tuotemallin tukemana.

NAPA:n suunnitteluratkaisuja käyttävät maailman johtavat telakat, luokituslaitokset, suunnittelutoimistot, merenkulun viranomaiset sekä tutkimuslaitokset.

Mikko Kuosa_NAPA Design Solutions_EVP

NAPA Design Solutions –liiketoimintayksikön toiminnasta vastaa Executive Vice President Mikko Kuosa.

NAPA Safety Solutions –liiketoimintayksikkö toimittaa laivakohtaisia turvallisuutta lisääviä ratkaisuja erityisesti risteilyaluksille sekä muille vaativille erikoisaluksille.  Turvallisuusratkaisut sisältävät mm. integroidun vuotovauriotilanteiden arviointi- ja päätöksentekoratkaisun, jolla nopeutetaan vuodon sijainnin ja sen vaikutusten määritystä ja lisätään näin oleellisesti aluksen turvallisuutta.

Liiketoimintayksikön tarjoomaan kuuluvat lisäksi lastaus- ja vakavuusjärjestelmät eri laivatyypeille sekä useimpien lippuvaltioiden hyväksymä elektroninen lokikirja. Elektronisen NAPA Logbookin avulla voidaan lokitiedot kerätä, tallentaa ja replikoida paperittomasti ja varmasti laivalta maihin.

NAPA Safety Solutions –ratkaisut lisäävät laivahenkilökunnan ymmärrystä sekä aluksen yleisestä turvallisuustasosta että sen selviytymismahdollisuuksista vauriotilanteessa ja tarjoavat luotettavat, tehokkaat ja osin automatisoidut työkalut lokitietojen tallennukseen ja siirtoon. NAPA Safety Solutions –yksikön kokeneiden asiantuntijoiden verkosto palvelee asiakkaita ympäri maailman.  

Esa Henttinen_NAPA Safety Solutions_EVP

NAPA Safety Solutions –liiketoimintayksikön toiminnasta vastaa Executive Vice President Esa Henttinen.

NAPA Shipping Solutions tarjoaa edistyksellisiä työkaluja ja palveluja laivojen operointiin ja tiedonhallintaan, laiva- ja laivastokohtaiseen toiminnan analysointiin ja dynaamiseen reitin, nopeuden tai kellunta-asennon optimointiin.  Ratkaisut tarjoavat varustamoille, operaattoreille, rahtaajille ja muille merenkulun sidosryhmille läpinäkyvyyttä ja työkaluja entistä tehokkaampaan laivojen hallinnointiin sekä teknisen ja toiminnallisen suorituskyvyn parantamiseen, turvallisuutta unohtamatta.   

Naoki Mizutani_NAPA Shipping Solutions_EVP

NAPA Shipping Solutions –liiketoimintayksikön toiminnasta vastaa Executive Vice President Naoki Mizutani.

”NAPA on maailmanlaajuisesti tunnettu ja arvostettu laivojen suunnittelun ja operoinnin ratkaisujen toimittaja, erikoisosaamisenamme laivojen turvallisuus ja kannattavuus. Tuotepalettimme ja palvelumme kattavat käytännössä koko laivan elinkaaren. NAPA:n vahvuus on vuosikymmenten aikana rakentunut kykyymme yhdistää vankka laivanrakennuksen ja merenkulun ymmärryksemme ohjelmistokehitysosaamiseen, sekä pitkäaikainen, tiivis yhteistyö asiakkaidemme kanssa”, kertoo tuore toimitusjohtaja Ilmo Kuutti.

”Uudella organisaatiolla tuomme osaamisemme entistä lähemmäksi asiakkaita. Näin voimme entisestään syventää eri merenkulun osa-alueiden erityisosaamista ja asiakkaiden todellisten tarpeiden ymmärrystä. On suuri etuoikeus päästä viemään tätä toimintaa eteenpäin”, Kuutti jatkaa.

 

NAPA
Lähes 30 vuotta sitten toimintansa Suomessa aloittanut NAPA on maailman johtava meriteollisuusalan ohjelmistotalo, joka suunnittelee ratkaisuja laivojen alkusuunnitteluun ja operointiin, tavoitteenaan lisätä merenkulun turvallisuutta ja operatiivista tehokkuutta.  Maailman suurimpiin kuuluva laivojen luokituslaitos, japanilainen ClassNK osti suomalaisen NAPA Groupin osakekannan keväällä 2014. NAPA on jatkanut omistuspohjan muutoksen jälkeenkin toimintaansa hyvin itsenäisenä ja riippumattomana toimijana.  

NAPA:n ohjelmistoja käyttävät telakat, suunnittelutoimistot, varustamot, rahtaajat, luokituslaitokset, tutkimuslaitokset ja viranomaiset. NAPA:n suunnitteluohjelma on käytössä 400 telakalla ja suunnittelutoimistossa ja NAPA:n operointiratkaisuja on asennettu yli 2500 alukselle.

NAPA:n palveluksessa on 170 laivanrakennuksen, merenkulun, tietotekniikan ja analytiikan asiantuntijaa, joista Suomessa toimii noin 100.  Suomen lisäksi NAPA:lla on toimipisteet Japanissa, Koreassa, Kiinassa, Singaporessa, Romaniassa, Intiassa, USA:ssa, Saksassa, Kreikassa ja Italiassa ja palvelemme asiakkaitamme kattavan kumppaniverkoston kautta ympäri maailman. Lisätietoja: www.napa.fi

 

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Ilmo Kuutti
ilmo.kuutti [ at ] napa.fi

Back »

Success Stories

NAPA's 3D Design Tools Drive Productivity at SUNGDONG

Structural design throughput time for whole vessel models reduced by up to four weeks with NAPA D... Read more »

Japanese Kyokuyo Shipyard to improve its structural design process with NAPA Steel

NAPA’s customer base has grown steadily for NAPA Steel. We are honoured to announce the newest NA... Read more »

NAPA Data Analysis leads to €3 million investment and first commercial order for Norsepower

NAPA analysis verifies that twice the rotor sails delivers double fuel savings; 6.1% reduction in... Read more »

ClassNK-NAPA GREEN - a Comprehensive Eco-Efficiency Solution for Ship Owners and Operators

ClassNK-NAPA GREEN offers ship owners and operators a comprehensive solution to reduce fuel costs... Read more »

Bore - NAPA collaboration demonstrates environmental and financial value of operational efficiency software

1,000 tonnes of CO2 saved plus 5.8% reduction in fuel consumption, equivalent to $210,000 Read more »

News

Ilmo Kuutti NAPA Groupin uudeksi toimitusjohtajaksi +